W powszedni dzień, kiedy spieszymy się rano i nie mamy czasu na celebrowanie śniadania, znakomitym rozwiązaniem jest granola, nie wymagająca żadnych długich przygotowań. Wystarczy miseczka, jogurt lub mleko, kilka łyżek pysznej, siedliskowej granoli i pełnowartościowe, sycące śniadanie jest gotowe. Bazowym składnikiem siedliskowej granoli jest biała, czyli nieprażona, kasza gryczana. Powstaje ona z gryki zwyczajnej, nie jest zbożem i jest naturalnie bezglutenowa. Posiada właściwości odkwaszające organizm i charakteryzuje się dużą zawartością błonnika. Granola zawiera również pestki dyni, jedne z najzdrowszych nasion, które dała nam natura, obfitujące w składniki odżywcze, ziarna sezamu, zawierające żelazo, wapń, magnez oraz cenne fitosterole, a także pestki słonecznika, które są bogatym źródłem witaminy E i fitosteroli obniżających poziom cholesterolu we krwi i chroniących przed chorobami serca i nowotworami. Ostatnim składnikiem granoli jest naturalny miód pochodzący z nadbużańskich łąk i lasów.
Pyszna, zdrowa i wartościowa przekąska lub posiłek. Mniam :)