Kremy balsamiczne

Kremy balsamiczne – pyszny dodatek do dań
Kremy balsamiczne mają mnóstwo kulinarnych zastosowań. Dodają wyrazistości i oryginalnego smaku zarówno potrawom wytrawnym, jak i na słodko. Dzięki temu, że są esencjonalne, w zależności od dania wystarczy tylko kilka kropel, by podkręcić ich charakter. Kremy balsamiczne mogą być bazą do sosów sałatkowych, marynat i dipów. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do przekąsek np. deski serów czy różnego rodzaju mięs. Ich słodko-winna nuta sprawia, że kremy balsamiczne polecane są też do dekoracji deserów np. lodów.
Kremy balsamiczne – prosty skład
Przy produkcji przetworów w Siedlisku stosujemy jedną podstawową zasadę: ma być pysznie i po domowemu. A to oznacza, że nasze kremy balsamiczne mają maksymalnie prosty skład. Nie stosujemy żadnych konserwantów, zagęszczaczy ani sztucznych barwników. Ich intensywny kolor i głęboki smak są w 100% naturalne. Aktualnie w menu mamy 6 propozycji kremów balsamicznych: czarna porzeczka, dynia z pomarańczą, śliwka, malina, morela i wiśnia. Bazą każdego z nich jest wysokiej jakości ocet jabłkowy, konfitura owocowa i cukier.
Kremy balsamiczne – sprawdzona receptura
Lubimy pyszne jedzenie i kochamy gotować. Nad recepturą naszych kremów balsamicznych pracowaliśmy dość długo. Ale opłaciło się! Osiągnęliśmy idealną proporcję między kwaskowatością octu jabłkowego a słodyczą konfitur. Teraz z powodzeniem możesz wykorzystać siedliskowe kremy balsamiczne w swoich kompozycjach kulinarnych. Smacznego!