Domowe konfitury z czarnej porzeczki to przetwory z kategorii tych, które regularnie goszczą na śniadaniach w naszym Siedlisku Sobibór. Smażymy je według babcinego przepisu tak długo, aż uzyskają idealnie gęstą konsystencję. Bez pośpiechu, cierpliwie i z uwagą. Wszystko po to, by wydobyć z nich najlepszy smak i zapach. A później? Gorące konfitury z czarnej porzeczki przelewamy do słoiczków, które wypełniają wnętrze niemal po same brzegi. Następnie mocno dokręcamy zakrętki, by zamknąć szczelnie cudowny aromat gotowego smarowidła z tych kwaskowatych sezonowych owoców. Ostatnim etapem przygotowań konfitur z czarnej porzeczki jest nałożenie na wieczko ręcznie dzierganego kapturka* z bawełny, którą odzyskują rzemieślnicy w naszej okolicy. Oczywiście możesz też zamówić słoiczek bez tego elementu dekoracyjnego. Wybór należy do Ciebie. |
Tradycyjne babcine konfitury - Czarna porzeczka
Produkt rzemieślniczy
Szklany słoik z nakrętką i ręcznie dzierganym kapturkiem
Waga netto: 300 g
Konfitura z czarnej porzeczki smażona wedle babcinego przepisu. Bez dodatku substancji żelujących i sztucznych barwników. 100% owoców czarnej porzeczki. Lekko słodzony.

Produkty testowane i używane przez nas i naszych Gości :)

Ręcznie wytwarzane w Siedlisku Sobibór®

Darmowa wysyłka dla zamówień od 199 zł
Konfitura z czarnej porzeczki
![]() |
![]() |
SKŁAD
Skład: owoce czarnej porzeczki, cukier |
![]() |
RECYKLING
W manufakturze Siedlisko Naturalnie naszym sercom bliska jest idea zero waste i ochrona środowiska. Dlatego konfitury z czarnej porzeczki,, które wytwarzamy, zamykamy szczelnie w szklanych słoiczkach i oklejamy foliową (recyklingowalną) etykietką. Z kolei Ty możesz dać im drugie życie. Wystarczy, że puste opakowanie odeślesz z powrotem do nas. A my zajmiemy się całą resztą. Jeśli jednak postawisz na utylizację we własnym zakresie, pamiętaj o dobrych praktykach segregacji odpadów. |