Konfitury z jagód z pewnością możemy zaliczyć do grona ulubieńców Gości Siedliska Sobibór. Zawsze miło patrzeć, jak celebrują błogie poranki z domowymi przetworami podczas wspólnego śniadania. Nasze konfitury z jagód gotujemy według babcinego przepisu. W sezonie owoce zbieramy w okolicznych lasach. Dojrzewają więc zgodnie z rytmem natury: bez nawożenia i oprysków. Aby uzyskać idealną konsystencję, kolor i smak, odpowiednio długo dusimy je na ogniu. A następnie zamykamy szczelnie w szklanych słoiczkach. Na koniec siedliskowe konfitury z jagód ozdabiamy ręcznie dzierganym kapturkiem* z bawełny, którą odzyskują rzemieślnicy w naszej okolicy. Jeśli zechcesz, możesz też zamówić przetwory bez tego elementu. |
Tradycyjne konfitury - Jagoda
Produkt rzemieślniczy
Szklany słoik z nakrętką i ręcznie dzierganym kapturkiem
Waga netto: 300 g
Konfitura z jagód z Siedliska Sobibór. 100% owoców. Lekko słodzona cukrem. Tradycyjna receptura. Bez dodatku substancji żelujących, polepszaczy chemicznych i sztucznych barwników.
Nasze produkty tworzymy w małych partiach, z dbałością o każdy składnik i detal.
Nasze opakowania możesz ponownie wykorzystać lub poddać recyklingowi.
Jesteśmy polską, rodzinną manufakturą, tworzymy z pasją i poszanowaniem natury.
Spotkasz nas w naszym ekologicznym Siedlisku Sobibór® Tu też powstają nasze produkty.
Konfitura z jagód
![]() |
PROPOZYCJE PODANIA
Konfitura z jagód sprawdzi się jako:
|
![]() |
SKŁAD
Skład: czarne jagody leśne, cukier |
![]() |
RECYKLING
W manufakturze Siedlisko Naturalnie naszym sercom bliska jest idea zero waste i ochrona środowiska. Dlatego konfitury z jagód, które wytwarzamy, zamykamy szczelnie w szklanych słoiczkach i oklejamy foliową (recyklingowalną) etykietką. Z kolei Ty możesz dać im drugie życie. Wystarczy, że puste opakowanie odeślesz z powrotem do nas. A my zajmiemy się całą resztą. Jeśli jednak postawisz na utylizację we własnym zakresie, pamiętaj o dobrych praktykach segregacji odpadów. |