Sól konopna to mix zmielonych nasion konopi i kryształków soli. Jest ciekawą alternatywą dla zwykłej soli i z powodzeniem może być wykorzystywana jako przyprawa w gotowaniu. Nasiona konopi siewnej są wartościowe dla zdrowia. To źródło kwasów omega, aminokwasów, witaminy E (nazywana witaminą młodości) oraz minerałów takich jak żelazo, wapń, fosfor, magnez, sód, potas. Właśnie dlatego sól konopną w odpowiednich ilościach warto wprowadzić do dobrze zbilansowanej diety. Świetnie sprawdzi się jako dodatek m.in. do kanapek, sałatek i surówek, składnik marynat. Sól konopna może być spożywana przez domowników w każdym wieku, w tym również przez dzieci. |
Sól konopna spożywcza
Produkt rzemieślniczy
Szklany słoik z nakrętką
Waga netto: 60 g
Sól konopna produkowana z nasion konopi siewnej w rodzinnej manufakturze na Lubelszczyźnie. Przyprawa do zup, sosów, dań na zimno, marynat.
Nasze produkty tworzymy w małych partiach, z dbałością o każdy składnik i detal.
Nasze opakowania możesz ponownie wykorzystać lub poddać recyklingowi.
Jesteśmy polską, rodzinną manufakturą, tworzymy z pasją i poszanowaniem natury.
Spotkasz nas w naszym ekologicznym Siedlisku Sobibór® Tu też powstają nasze produkty.
Sól konopna
![]() |
![]() |
SKŁAD
Skład: sól, konopie siewne |
![]() |
RECYKLING
W manufakturze Siedlisko Naturalnie naszym sercom bliska jest idea zero waste i ochrona środowiska. Dlatego sole konopne, które wytwarzamy, zamykamy szczelnie w szklanych buteleczkach i oklejamy papierową etykietką. Z kolei Ty możesz dać im drugie życie. Wystarczy, że puste opakowanie odeślesz z powrotem do nas. A my zajmiemy się całą resztą. Jeśli jednak postawisz na utylizację we własnym zakresie, pamiętaj o dobrych praktykach segregacji odpadów. |